Van Drage naar RAB - Reisverslag uit Banjol, Kroatië van Dick Waard - WaarBenJij.nu Van Drage naar RAB - Reisverslag uit Banjol, Kroatië van Dick Waard - WaarBenJij.nu

Van Drage naar RAB

Blijf op de hoogte en volg Dick

27 Juni 2018 | Kroatië, Banjol

Woensdag 20 juni

Vandaag vertrekken we naar onze volgende camping. Waren eerst van plan om te gaan eiland-hoppen maar we besluiten een tussenstop te maken. Na een rit van maar liefst 45 minuten komen we aan bij camping Oaza Mira in Drage. Hier staan ook Ruud en Emmie die wij eerder ontmoet hebben in Starigrad. Het duurde even voor we een geschikte plek hadden gevonden maat dat is gelukt. Lekker in de schaduw en goede tv ontvangst tgv het we voetbal.

Donderdag 21 juni

We hebben een geweldig mooi plekje. Het is vandaagvwel heeeel erg warm. Maar liefst 35 graden en bijna geen wind. Dus heel rustig aan. Zelfs George heeft het heet. Doet zijn behoefte en loopt dan het liefst weer zo snel mogelijk met de tong wijd uit zijn bek terug naar de caravan om daar lekker in de schaduw uit te hijgen. Mooie wandeling gemaakt langs de kust en passeer een FKK strand. Heeft weinig om het lijf trouwens.
In het restaurant van de camping gaan we s'avonds samen met Ruud en Emmie, die wij eerder hadden ontmoet, gezellig wat eten. Genietend van een prachtig mooie zonsondergang. Op de achtergrond kijken de Kroaten naar het voetbal en het enthousiasme kent geen grenzen als het ene na het andere doelpunt word gescoord . Ik roep nog even: Holland....Holland maar op een enkele meewarige blik na schenken ze hier geen aandacht aan.

Vrijdag 22 juni

Ruud en Emmie rijden vanaf vandaag richting Nederland. Om ca 11 uur begint het te waaien en te onweren. Geweldige klappen welke de caravan laten schudden. daarna valt de regen met bakken uit de lucht. Dus het kan hier wel degelijk onweren en regenen . De verwachting is dat het de hele dag af en toe zal onweren en regenen. Na 3 1/2 week zon is de regen ook een welkome afwisselingen.

Zaterdag 23 juni t/m maandag 25 juni

Gewoon lekker genieten van de zee en de zon. Op zondag een schitterende rondreis gemaakt door de omgeving van Drage. Prachtige landschappen trekken aan ons voorbij. Soms een stuk weg welke wat eentonig is en dan maakt de weg een bocht en aanschouw je het meest prachtige panoramische uitzicht welke je maar kunt bedenken. Wat ons wel opvalt is dat er hier veel vervallen huizen staan, waarschijnlijk restanten van de oorlog in 1996 maar ook veel niet afgemaakte huizen. Meestal is ons programma in de middag een beetje voetbal kijken en lekker zelf kokkerellen met de skottelbraai .

Dinsdag 26 juni

Vandaag vertrekken wij van camping Oaza Mira in Drage naar het eiland RAB. Hier gaan we naar camping Padova in RAB. Om 10.30 uur vertrekken we voor een rit van ca 169 km. Het waait erg hard ( windkracht 4-5) Onze rit gaat gewoon via de B-wegen via Zadar. Dan rijden we ca 90 kilometer langs de Adriatische kust. Schitterend gewoon na elke bocht weer een prachtig " ansichtkaart " uitzicht. Ongelooflijk wat is dit een mooi land. Aangekomen bij de veerboot moeten wij nog even een ticket kopen (€52,00) De boot is iets kleiner dan de boot naar Texel. In slechts 25 minuten zijn we aan de overkant. Dit was de eerste keer dat wij met de caravan op een veerboot zaten. Het is mij erg mee gevallen

Om 15 uur waren wij op de camping. Na enig zoeken vonden wij een plekje ongeveer 30 meter van zee. Een hele grote camping (420 plaatsen) en een beetje hutje mutje. Maar goed het is maar voor een paar dagen. s'Avonds in een van de 4 aanwezige restaurantjes wat gegeten. Het uit eten gaan hier is erg goedkoop en van uitstekende kwaliteit.

• 27 Juni 2018 - 10:56

Jan Rougoor:

Lieve mensen,

Het is echt behelpen zien we, fijn dat jullie genieten.
    Foto’s hoeven voor ons niet op de kop geplaatst te worden hoor

• 28 Juni 2018 - 11:49

Mama:

Lief 2-tal, wat fijn dat jullie zo genieten van al het moois dat de aarde ons biedt. En dan tussendoor nog eventjes ons mee laten genieten . Geweldig fijn Lieve groetjes van jullie moeder

• 29 Juni 2018 - 06:07

Judith:

Wat een mooi land. Zo fijn dat jullie zo aan het genieten zijn. Heerlijk! Hier gaat alles goed! Liefs van ons uit Capelle